Naredi sam-trak za ušesa

Prihaja čas, ko bodo otroci potrebovali trakove za ušesa. V spodnejm zapisu vam bom opisala postopek kako ga lahko naredite tudi sami. Verjemite otrok ga bo nosil še z večjim veseljem, ker bo vedel da ste ga neredili vi.

Pa začnimo. Preden se lotite rezanja blaga izmerite otrokov obseg glave. Če nimate šiviljskega metra, lahko uporabite tudi vrvico, ki jo nato izmerite z navadnim metrom. 

Portebujete:

-raztegljivo blago ( najboljše bombažni jersey)

-škarje

-šiviljski meter in bucike

-šivalni stroj

Obseg otrokove glave imate in od tega odštejte cca 3-4 cm ( odvisno od raztegljivosti blaga), da se bo trak lepo prilegal otrokovi glavi. Odrežete kos blaga po dolžini (obseg glave – cm) in po širini cca 20cm ali manj odvisno koliko širok trak želite imeti. Ga prepognete napol tako, da je vzorčast del blaga skupaj. Kot prikazuje slika in spnite z bucikam.

Del, ki ste ga speli z bucikam zašijete z cikcak šivom.

Nato blago obrnete na pravo stran in ga prepognete po dolžini na pol.

Spnete z bucikam okoli in okoli traku in zašijete ponovno z cikcak šivom.

Ko zasijete okoli in okoli, obrnete trak tako da je šiv na sredini.

Nato samo še obrete trak tako, da se šiva ne vidi in trak je narejen. Namenoma sem šivala z navadnim šiviljnim strojem lahko pa seveda uporabite overloc šivaljni stroj, kar je še lažje in hitreje.

Trak je narejen. Kaj pravite je bilo hitro a ne?

To spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje brskanja. Z brskanjem po tej spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.