Šivanje poletne obleke na trakce

Svojim trem puncam rada šivam poletne oblekice na trakce. Oblekica je super za vroče poletne dni.  Šivanje poletne oblekice je zelo zabavno in enostavno.

Že par let delam oblekice po tem kroju in moram priznati, da so tako lahkotne in prijetne za nošenje pa še punčke so prave damice v njih.

Vas zanima kako se lotite rezanja blaga in šivanja poletne oblekice na trakce.

Potrebujete:

kroj

-blago ( muslin, jersey, poplin)

-šivalni stroj, bucike, škarje

Kroj izrežete v številki, ki jo nosi punčka in ga malo priredite. Samo zgornji del povečate za cca 7cm. Lahko tudi več, če boste zarobili zgornji del tako, da boste dvakrat prepognili. 

To je to kar se tiče popravljanja. Še vedno pa lahko kroj uporabite za prvotno oblekico, kot je namenjen.  Tako bo imela vaša hčerka kar dve oblekici. 😉 

Ko imate izrezana oba dela oblekice, zarobite del pod pazduho. Tako kot prikazuje slika. To naredite na vseh štirih delih.

Nato zgornji del obleke prepognete za toliko, da vam bo šla skozi vrvica. Še ta del zašijete.

Sedaj vam ostaneta še stranska dela oblekice.

Zarobite še spodnji del oblekice. 

Nato skozi odprtino zgoraj s sponko napeljete vrvico. Lahko samo eno in jo zavežete na eni strani ali pa dve in se potem zaveže na obeh straneh.

Za vrvico lahko uporabite jersey. Odrežete trak širok cca 2cm in dolžina  je odvisna kako boste vrvico zavezali. Najbolj da prej premerite otroka.

Vrvico lahko pri odprtini tudi zavežete, da vam ne bo ušla ven. Tako kot kaže slika.

Upam, da vam je useplo in da vam je oblekica všeč?

Pa lepe počitnice vam želim 😉 

Your Evelin-made with love

To spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje brskanja. Z brskanjem po tej spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.